dünya güneş'e 1 mm daha yakın olsa yanardık - omü sözlük
yüce allah\'ın evrenimizi ne muhteşem bir sistemle yarattığının apaçık tespitidir.

dünyamız öyle bir metod üzerine kurulu ki, 1 mm bile uzaklaşsak fy_iceworld gibi donardık vallahi.

hele 1 mm yakında olacağımızı düşünün. aman yarabbi, cayır cayır...
Saçmalıktır. Bırakın 1 mm yakınlaşmayı, eliptik yörüngesi nedeniyle yıl içinde Dünya Güneş’e birkaç milyon kilometre yakınlaşır ve tekrar uzaklaşır. Her yıl kış mevsiminin başlangıcında Güneş’e uzaklığımız 147 milyon kilometre iken, yaz başlarken 152 milyon kilometre uzakta yer alırız. Aradaki fark tam 5 milyon kilometredir.
arkadaş burada dünya sisteminin muazzam bir dengede olduğunu bu düzen dışında bir matematiksel yada görsel algılaya bildiğimiz bilginin farklılığı dünyanın sonu ola bilir gibisinden bir atıfta bulunmuş tabi bunu anlamadınız neyse sizi suçlamıyorum ama başkalarına da saygılı olun.
endonezya depreminden dolayı dünya yörüngesinden 3mm kaymıştı. öyle denildiği gibi bir şey olsaydı şu an hepimiz kızarmış biftek olmuştuk
evlerin en üst katlarının çok daha sıcak olması lazım o zaman. ben en üst teras katta donuyorum 400 lira da doğalgaz faturası geldi bunu diyen insana rulo yapıp göndercem o faturayı.