zamaninda ehliyet kursuna gitmeden ehliyet alip senin araba kullanmani begenmeyen hodukler olacaktir. onlara nanik yap ve yoluna devam et dostum.      
      
    
        Yavaş gidecekseniz sağdan gidin birde dönerken değilde 50 -100 m gerideyken sinal verin sinyalinizi açık unutmayın      
      
    
        tavsiyeye gerek yok onlar  ıq\'su 80den aşağı olmayan kişiler      
      
    
        Öncelikle sakin olun, yavaş sürün çünkü refleksleriniz ve direksiyon kontrolunüz henüz çok iyi olmayabilir. Size korna çalıp sinirlenenler olabilir, sağ şeritten sürün ve onları kafanıza takmayın onlar da sizin bulunduğunuz evreden geçti. Ama yine de neyi yanlış yaptığınızı anşamaya çalışıp düzeltmeye çalışın. En önemli pes etmeyin özellikle bayansanız, ablamdan biliyorum, babam yanında acemi varken çok sinirli olur, ablam da ondan bıktı ve sürmeyi bıraktı. Bunu yapmayın, pes etmeyin.      
      
    
        sinyal vermek diye bir şey icat edilmiş. kullanın onu.      
      
    
        Ne olursa olsun asla ama asla panik yapmayın. Sonuçları daha da büyütürsünüz. Soğukkanlı olun. Mal gibi de trafiğe duyarsız olmayın tabi. Arkadaki kornaya basınca acaba ben neyi yanlış yaptım da adam kornaya bastı diye bir düşünün önce, sonra gerekeni yaparsınız. Mümkün oldukça yol verin, size yol verenlere de ufaktan teşekkür mahiyetinde kafa selamı verip geçin.      
      
    
        heyecan yapmayın kesinlikle çok rahat olun      
      
    
        Alkollü kullanmaya kalkmayın. Fena cezası var.      
      
    
        Kullanmayın      
      
    
        Özellikle bayanlara tavsiyemdir, gerginseniz araba kullanmayın. Erkek şoförlerden çekinmeyin çekinirseniz daha çok panik yaparsınız. Korkmadan direksiyon başına geçebilecek kıvama gelene kadar trafiğin en az olduğu saatlerde çıkın. Alışınca zaten serçe parmakla vites atmaya başlarsınız.