bugün mustafa kemal\'in bir başka günü. kendisine ithaf edilen onlarca günden hariç, \"öğretmenlerin günü\" mustafa kemal atatürk\'ün bizatihi şahsına en fazla yakışan gündür.

babalar gününde de kutlamıştım kendisini. öğretmenler günün de kutlu olsun öğretmenim; öğretmenimiz.

\"akıbet gençlerin, gençler ise muallimlerin eseridir.\" sözünü sarf edebilmiş öğretmenimiz. başöğretmenimiz.
\"eğer hâlâ vatanını kurtaracak bir lider beklemekteyseniz, ben size hiçbir şey öğretememişim demektir.\" m. kemal atatürk

geleceği görüp bize yol gösteren ulu önder.
türk gençliği tarafından araştırılması; tüm hareketlerinin, yaptıklarının sebep-sonuç ilişkisi kurularak yorumlanması gereken; tüm yazdıklarında ve söylediklerinde bir mesajı, bir nasihatı olan bir kişidir.

kulaktan dolma haberlerle ondan nefret etmek veya gereksiz pofpoflamalarla onu yüceltmek yersizdir.
dünyaya nadir gelen liderlerden,istiklal mücadelemizin önderi,cumhuriyetimizin kurucusu,ilk cumhurbaşkanı,güzel insan..ortadoğu coğrafyasına baktıkça ne kadar önemli biri olduğunu anlıyoruz.biz de bunu farkındayız ve daima onu örnek alacağız.bizim için bir onurdur fikirlerinin izinde olmak
Şimdilerde laf atmak çok moda. Bari bi saltanat kuraydı, 5 farklı ırktan en guzel hatunları seçip şehzadeler yapsaydı. Parasını pulunu, evini barkini bırakmasaydı devlete de belki atılan bazı lafları hak ederdi rahmetli.
(görsel: 74)

\"Türk Birliği\'nin bir gün hakikat olacağına inancım vardır. Ben görmesem bile gözlerimi Dünya\'ya onun rüyaları içinde kapayacağım. Türk Birliği\'ne inanıyorum. Onu görüyorum. Yarının tarihi yeni fasıllarını Türk Birliği ile açacak. Dünya sükununu bu fasıllar içinde bulacaktır. Türklüğün varlığı bu köhne âleme yeni ufuklar açacak. Güneş ne demek, ufuk ne demek o zaman görülecek.\"

Mustafa Kemal Atatürk.
Damarlarındaki tüm kanı son damlasına kadar türkiye Cumhuriyeti sulamak için kullanmış bir deha.