2020 Tokyo Olimpiyatları - omü sözlük
Pandemi nedeni ile 2021 yılının yazına sarkan, 23 Temmuz - 8 Ağustos arasında gerçekleşecek bir spor şölenidir. Türkiye turnuvaya 18 branştan 108 sporcu ile katılmaktadır. 26 Temmuz itibarı ile 2 bronz madalya alan Türkiye, voleybolda da son Olimpiyat şampiyonu Çin'i gruplarda 3-0'lık ezici bir skor ve ezici bir oyunla mağlup ederek uzun yıllar sonra bütün ülkenin bir sporda milli duygularını kabartmıştır.
boks maçları güzeldi kızlarımıza teşekkürler. buse naz çakıroğlu'na tabii ki haksızlık yapıldı. attığı yumruklar, dövüşme isteği - ki bu hakemler için artı puandır- göz önüne alındığında özellikle ilk raundda abuk subuk bir puanlama yapıldı. benzer şeyi taekwondo da yaşadık. bizim kızın 11 - yazıyla onbir- yumruğu sayı olarak kabul görmemişti. kızcağızın antrenörü bile artık umudunu yitirip yumruk atmayı bıraktırmıştı. bazen böyle işler oluyor işte.
yukarıda yine madalya sayısı ve başarı oranı hesaplamaları falan yapılmış. hesap yapmak yerine geçen seneden beri takip ediyor olsaydınız 108 sporcu ile gidiyor olmamıza rağmen en az 8 madalya, en fazla 12 madalya beklentisi ile geldiğimizi; 15 madalyanın sürpriz olmayacağı 18 madalyanın ise çok zor olacağını bilirdiniz. kimi spor yazarları 25 bekliyordu ama bu sayının mucize olacağını kendilerinden başka tüm spor severler biliyordu.
bu konuda en güzel şeyleri spor yazarlığının piri atilla gökçe yanılmıyorsam açılış günü trtspor da söylemişti. açılış programı varsa izleyin derim.