türkiye'de yapılacak olan nükleer santral - omü sözlük
İlginctir yapılacağı iki yere de baktığınızda, bir tarafları Deniz ama geri kalan 3 tarafları turkiye. Sanirim böylesi stratejik iki nokta daha bulunamadı.

Dipnot: birazcık araştırırsanız göreceksiniz ki, İlk 5-10 sene elektrik üretmek icin kullanılsalar da sonları hep nükleer silah tedariğine gitmiştir. Teknolojide ısın Zeus\'u, 40 Aslan 50 kaplan gücündeki Japonya bile, patlayan reaktörünü söküp yerine dalgadan enerji üreten bir sistem kurmuştur. İspanya 2014te rüzgarlı bir günde ülke enerji kaynaklarının sini sürdürülebilirden sağladığı icin böbürlenirken, biz onların vazgeçtiği bir teknolojiyle geleceği tasarliyoruz(!)
kabul etmeliyiz ki nükleer enerji dünya ülkeleri için olmazsa olmaz enerji kaynağıdır. şu an ermenistan\'ın , güney afrika cumhuriyeti\'nin , pakistan\'ın bile bu teknolojiye sahip olması ve bizde hala olmaması traji komik bir olaydır. insanlar ölecek , çevre kirlenecek deyip bize kurdurtmamaya çalışan , artık kapatıyoruz santrallerimizi deyip 250 tane santralden sadece 10 tanesi kapatan diğer ülkelerin bize böyle bir tavırı neden sergilediklerini anlamamak mümkün değildir. türkiye\'nin bulunduğu coğrafi konumdan dolayı ve dünya üzerinde daha fazla söz sahibi olabilmek için türkiye\'nin gelişmesi , yükselmesi son derece önemlidir. ve kesinlikle kullanılması gereken bir enerji kaynağıdır.

(bkz: http://www.akkunpp.com/infocenter)
yıl değil 2015, 3015 bile olsa elbette karşı çıkanların olacak hatta işi siyasi malzeme haline getireceklerdir. yıl 2015, 100 yıllık fizyon teknolojisini hala kullanmıyoruz. risk vardır ama alternatifi ne güneş ne rüzgar nede su dur. dün devrim arabalarının yapılmasını istemeyenler bu gün ne nükleer reaktör ister nede köprü. ama ilk onlar kullanır o enerjiyi.
Neden güneşe yatırım yapmazlar. Karadeniz \' deki kanser artışını bağladığımız riskli enerji..
nükleere karşı değilim ama reaktörde patlamaya karşı okunacak dua ile bu işi yapan kişilere, güvenmiyorum.
\" kabul etmeliyiz ki nükleer enerji dünya ülkeleri için olmazsa olmaz enerji kaynağıdır \" mı ? biri bu arkadaşa büyük devletlerin kademeli olarak santrallerini kapattıklarını söylesin. Gelişmiş dediğin ülkeler yenilenebilir enerji kaynaklarını kullanma yolunda ilerliyorlar.
tek bir santral bu ülkenin yüzde on iki lik enerji ihtiyacını karşılıyor. yani istanbul bu enerji sayesinde enerji bağımlılığından kurtuluyor. gelişmiş ülkeler bir bir kapatıyor ama onların zararsız kaynaklara yönelmesi bundan otuz yıl öncesine dayanıyor. ve bi otuz yıl daha bu yatırımlarını sürdürmek zorunda. yani burda çıkıp gelişmiş ülkeler şöyle doğa dostu böyle hümanist geçin efendim bunları. bunlar zamanla olacak şeyler ki güneşe rüzgara bi hayli yatırım yapılıyor bu ülkede ama bu iş öle sanıldığı gibi panel kuralım rüzgr gülü dikelimle olmuyor. büyük bir maliyet söz konusu . yani kısa zamanda bizi bağımlılıktan kurtaracak herşey gibi nükleer enerji de acilen gereklidir. ve mesele sadece enerji değildir bombaysa bomba bizde yapalım arkadaş.