allah yerine tanrı demek - omü sözlük
Asıl mesele din adına iyilikler yapmak mı yoksa gerçekten kendin adına iyi insan doğru insan olmak mı?

Eski zamanları düşünün. Bir yol var yürüdüğünüz. Yolun x metresinde bir çukur var. Arkanızdan da bir kafile gelicek ki kafilede atlar var. O çukuru doldurmayı düşünüyorsunuz, sırf arkanızdan gelen adamın atı o çukura düşüp ayağını incitmesin adamın işi kötü gitmesin diye.

Asıl soru şu; Allah rızası için mi o çukuru doldurursunuz yoksa iyi insan doğru insan olmak için mi?
mesela `rab` ve `mevla` da arapça değildir, ama kullanırsın. be cahil, `tanrı` kelimesi de Türkçedir neden kullanmazsın! tanrı dediğinde müslüman bir insansan farklı bir yaratıcıyı mı kastediyorsun sanki.

(görsel: 54)``
Allah\'a tanrı demek başlığının saçmalığını boşuna tartışmamakla birlikte benim tanrım Allah\'tır. İster Allah derim ister tanrı derim. Tanrı derken Allah\'ı kastetmiş olduğumu ben biliyorsam ki tanrı bunu zaten biliyor. Sen kötü düşüncenle aldığın günahları saysan senin için daha iyi olur. -_-
insanları kelimeler üzerinden kimlikleştirmek zorunda bırakmanın bir sonucudur. başka örnekleri de mevcuttur. örn: daiş-deaş, cehepe-cehape, akp-ak parti, pkk- pkeke vs
\"Tanrı\" kelimesi \"Allah\" kelimesinin farkli dildeki karsiligidir. Ayni anlama gelmektedir. Tanri deyince gunah isledigimizi dusunen insanlar cahildir
Ali ye Berkcan demek gibi birşeydir. Müslüman isen yaratıcıya Allah denir ve isimleri arasında olmayan bir hitap şekliyle seslenilmez. Sana adın dışında başka bir isimle seslenseler ne tepki verirdin?