dijital dünyanın verimlilik aracı olmaya aday ne varsa favorimdir.
2-3 aydır kimsenin aklına böyle bir başlık açmak gelmedi mi yoksa ben mi bulamadım bilemiyorum. varsa moderasyon entry\'i taşır, yapacak bir şey yok.(u: işiniz ne amk)
sizlere işe yarayacak, bazıları çok bilindik, bazıları az bilinen uygulamaların bir listesini yaptım. uygulamaları yazıp kısaca ne işe yaradıklarından bahsedeceğim. hepsi kullandığım, denenmiş, işe yarar uygulamalardır.
whatsdog: kıskanç ruh hastalarının mutlaka indirmesi gereken uygulama. whatsapp\'da seçtiğiniz kişinin kaç dakika online olduğundan tutun, son gorülmesini kapatanlar için bile en son ne zaman girdiğini gösteren bir uygulama. eğer isterseniz seçtiğiniz kişi whatsapp\'ına girdiği an size bildirim gönderiyor.
mapfactor: adından da anlaşıldığı gibi bir harita uygulaması. sesli ikaz, 2d ve 3d özelliği olan, gece ve gündüz modu olan, araba modu çok çok başarılı olan, tamamen ücretsiz güzel bir uygulama. diğer haritalardan en farklı özelliği yakınınızdaki mekanları keşfedip ona göre istikametinizi belirliyebiliyorsunuz.
maps me: bu harita uygulamasının farklılığı ise internet olmadan işini yapıyor olması. mesela 3g\'nin yavaş olduğu, çok az çektiği bir yere gideceğiniz zaman daha önceden o bölgenin haritasını indiriyorsunuz ve internete gerek kalmıyor. yurtdışına gidip gelenler varsa biliyordur zaten bu uygulamayı.
vivavideo: bu uygulama android\'te gördüğüm en başarılı video düzenleme uygulaması. hem arayüzü basit hem de birçok özelliği var.
aimp: müzik çalar uygulaması. hem şık hem kullanımı basit hem de sıfır reklam. biliyorsunuz çoğu mp3 uygulaması reklamdan geçilmiyor.
relax melodies: adından da anlaşılacağı üzere insanı sakinleştiren melodiler mevcut içersinde. dalga sesi,yağmur sesi gibi. başınız ağrıdığında iyi gelir.
moovit: ankara, izmir, istanbul ve dünya\'nın bir çok ülkesindeki büyük şehirlerin otobüs güzergahlarına ulaşabilirsiniz.
noom coach: formunu korumak isteyenler veya kilo vermek isteyenlerin kullanması gereken bir uygulama. ne yediyseniz sizin yerinize o hesaplıyor, kullanışlı.
busuu: seviye seviye ingilizce öğrenmenizi sağlayan güzel bir uygulama. cidden bana çok katkısı oldu. belli bir seviyeden sonra uygulama ücretli oluyor, ben ücretli olduktan sonra da parasını verdim aldım valla.
quickpic: özellikle samsung kullananlar bu uygulamayı indirip o saçma resim galerisinden kurtulsun. iphone\'un resim göstericisi yanında halt etmiş.
life reminders: marketteki en iyi not defteri uygulaması. android telefonlara yüklü gelen not tutma uygulamaları genelde kullanışsız oluyor. bu uygulama çok çok başarılı.
filmsarecool: film seçmenize acayip fena yardımı oluyor. imdb ve benzeri sitelerdeki puanlarını tek bir ekranda size toplayıp, filmle ilgili size güzel fikirler veriyor.
microsoft translator: google translate\'den en az 2 kat başarılı çevirici. kesinlikle translate yerine bunu kullanın.
panecal: marketteki en başarılı hesap makinesi. kullanışı falan kusursuz.
snaptube: youtube\'dan video indirmek istiyorsanız bunu kullanın. en sorunsuz, en kalitelisi.
e-nabız: sağlık bakanlığının yaptığı bi uygulama. ne zaman hangi doktora gitmişsiniz, konan teşhis, yazılan ilaç, ilacı eczaneden alıp almadığınız hepsi mevcut. girişi e devlet şifresiyle yapabiliyorsunuz.
localcast: smart tv, chromecast gibi cihazlarınıza telefondaki müzik, video, fotoğraf gibi şeyleri göndermeyi yarıyor.
adaway: işte benim en sevdiğim uygulamalardan biri. marketteki en işe yarayan reklam engelleme uygulaması. uygulamanın içine gömülü olan reklamlardan bile sizi kurtarıyor ama kullanmak için root gerekli.
goodreads: okumak istediğiniz kitaplardan bir liste oluşturabilir, o kitabıyı daha önce okuyanların verdiği puanlara ve yorumlara bakabilirsiniz.
dead pixel test: telefonu yeni aldıysanız bu uygulama size lazım. telefonun ekranınızda ölü pixel olup olmadığını gösteriyor. kimi telefonlarda yapılan üretim hataları veya aldığınız mağazada, nakliyede falan aldığı ufak hasarlardan dolayı ekranda fark edemeyeceğiniz ölü pixeller olabilir. zamanla sıkıntı yaratır, o yüzden bunu indirip kontrol edebilirsiniz.
gstrings: gitar akordumu bu uygulamayla yapıyorum. yarım saatte yaptığım işi 1 dakika da kusursuz hallediyorum. bas gitar ayarı falan da yapabiliyorsunuz, çok güzel uygulama.
wifi file transfer pro: basın parayı alın. basın parayı dediğim en son 2.99 tl idi *. kablosuz data transferi işini en iyi yapan uygulama. istediğiniz her türlü dosyayı baya hızlı şekilde kablo bağlan eşleştirdiğiniz cihaza gönderimini, ya da alımını sağlıyor. arayüzü, yapması falan acayip basit.