ifade özgürlüğü - omü sözlük
Sınır tanımaması gereken olgudur. Üstelik Hiçbir kutsal, hiç bir değer tanımadan kullanılması gereken özgürlüktür. İfade özgürlüğünün olmadığı yerde inanç olmaz, rekabet olmaz, gerçekler gün yüzüne çıkamaz. Dilediğiniz şekilde konuşun, dilediğiniz şekilde aşağılayın, dilediğiniz şekilde alay edin, dilediğiniz şekilde küfredin.
Edit: düşünceyi konuşup tebliğ etmedikten sonra düşüncenin ne anlamı var ki? Böylesi bir durumda Sığırdan bir farkın kalır mı?
Edit2: şu yazıdan lolcü kızı eleştirmeyin anlamı çıkarabilen, en hafif tabirle anlama özürlüdür.
düşünce özgürlüğüyle karıştırılmaması gereken kavram. istediğinizi düşünmekte özgürsünüz ama ifade özgürlüğü ne kadar kulağa hoş gelse de en duyarlı insanların yaşadıkları yerlerde bile uygulanamayan bir ütopyadır.Yüze vurabilir ama dile vurmasın : kelleye bile vurabilir.
ifade özgürlüğü ile saygısızlığın karıştırıldığı durumdur. bir insanı beğenmeyebilirsin bunu ona da söyleyebilirsin ama o kişinin onurunu incitecek bir biçimde söylersen bu saygısızlığa girer. o insanla alay edersen bu saygısızlığa girer. madem ifade özgürlüğü sizin dediğiniz gibi o zaman lolcuya söylenilenlere kimse havlamasın.
gelişmesi için öncelikle tahammül sınırının arttırılması ya da anlayışın daha üst seviyede olması gereken durum..türkiye\'de- devrim gibi extrem bi durum olmazsa- uzun bi süre olmayacak gibi ..
bu sınır genelde dinler mevzu bahis ise oluşur
peygamberi bütün düzeni yıkan insan dini söz konusu olunca karşısındaki saygısızlık ile itham etmez mi birde
o zaman musa isa muhammetde vahiyleri kendilerine saklasalardı (düşünce özgürlüğüne sıkıntı yok ya hani)
ifade özgürlüğü candır kardeşlerim
özellikle inanan insanların sahiplenmesi gereken bir nimettir
hep birlikte sahiplenelim

edit: başkasının özgürlük alanı filan denmiş
ifade özgürlüğü lan ifade
konuşuyon sadece nasıl başkasının alanına girecen
Olan bir şeydir herkes rahatlıkla kullanabilir. Bazı üst düzey yönetici(cik) insanlar eleştiriyi ve kötü gösterilme korkusunu taşıdıklarından dolayı bazı insanların bu haklarını kullandıklarından dolayı cezalandırma (!) gereği duymuşlardır.
bir başkasının özgürlük alanının sınırlarına varana kadar olan özgürlüktür.o sınır aşılmışsa hakaret adını alır.