türk eğitim sistemindeki eksiklikler - omü sözlük
En büyük sorun sürekli değişmesidir. Ancak tek bu değildir. Mesela örnek aldığımız litvanya nın toplam nüfusu 3 milyonken biz de sadece teog a 1,5 milyona yakın öğrenci girmektedir. O yüzden öğrencilerimize yeterli zamanı ve imkanları sağlayamıyoruz.
Aynı zamanda eğitimimiz çok kapsamlı. Yani liseden mezun olan normal bir almana ya da fransıza göre daha fazla bilgiye sahip olmamız isteniyor.
Mesleki yönlendirme orta okul ve lise çağında yeteri kadar yapılamıyor. Kalifiye eleman yetiştirmesi gereken meslek liseleri ve ticaret liseleri amaçları dışında her türlü insan yetiştiriyor.( Kaportacı, inşaat ustası, serseri vs..).
İmam hatiplerin sayısını artırıyoruz fakat içlerini boşaltıyoruz. Genel prensiptir arttıkça değersizleşir.
Genel olarak 2004 te ezberci eğitime hayır sloganı gelmesine rağmen verilen eğitim ezberden öteye gidemiyor.
Maalesef okullardaki sosyal aktiviteler angarya olarak görülüyor.
İşin sonunda çözüm üşenmeden, gocunmadan yeni baştan yapmaktan geçer. Evet bu da bir değişimdir ama bi kez olsun tam olsun. Ülke şartlarına uygun devşirme olmayan bir sistem tutturulmalı ve bu DEVLET POLİTİKASI haline getirilmelidir HÜKÜMET YA DA BAKAN POLİTKASI değil. Fikrimce ygs ve lys nin mantıklı bir sistem olduğunu düşünüyorum fakat teog kesinlikle değişmelidir. Suistimal e fazlasıyla açıktır ve bireyin hakları gözetilmelidir.